Rizoto z dýně, hub, kaštanů a pancety

Podzim na kuchyni

Rizoto z dýně

Suroviny:

1ks dýně, 1× PL koriandr, sůl, pepř, 100g oloupaných kaštanů, 100g lesních hub, 200g panceta, šalvěj, římský kmín, dýňová semena, mascarpone Suroviny na rizoto: 1× l kuřecí vývar, 2× PL máslo, 2× PL olivový olej, 2×ks šalotka, 400g rýže arborio, 1×ks stroužek česnek, 2dcl bílé suché víno, 80g strouhaný parmazán, sůl, pepř

Postup:

Dýni oloupeme, zbavíme semen a slupky a nakrájíme na kostky. Pokapeme olivovým olejem, přidáme sůl, římský kmín, nasekaný koriandr, pepř a pečeme asi 30 minut při 180 ° C. Pancetu nakrájíme na plátky vložíme na pánev, přidáme kaštany houby, sůl, pepř a pečeme 10 minut. Poté přidáme pečenou dýni, šalvěj a směs přidáme ve 2/3 času připravované rýže na klasické rizoto. Hotové rizoto ozdobíme šalvějí, mascarpone a pancetou. Pracovní postup rizoto: Do hrnce vložíme máslo a olivový olej, necháme mírně rozpustit, přidáme jemně nakrájenou šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme rýži a lehce ji restujeme za stálého míchání do doby, než bude vypadat mírně průsvitná. Zalejeme vínem, necháme mírně odpařit, osolíme, opepříme a zalejeme naběračkou kuřecího vývaru. Stále mícháme a vždy po odpaření přidáme znovu vývar, takto postupujeme 15 minut. V této fázi přidáváme dýňovou směs. Mícháme dalších 5minut. Hrnec stáhneme z tepla vložíme parmazán, dochutíme, přidáme máslo a necháme cca 2 minuty stát. Poté promícháme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS