Rizoto z dýně, hub, kaštanů a pancety

Podzim na kuchyni

Rizoto z dýně

Suroviny:

1ks dýně, 1× PL koriandr, sůl, pepř, 100g oloupaných kaštanů, 100g lesních hub, 200g panceta, šalvěj, římský kmín, dýňová semena, mascarpone Suroviny na rizoto: 1× l kuřecí vývar, 2× PL máslo, 2× PL olivový olej, 2×ks šalotka, 400g rýže arborio, 1×ks stroužek česnek, 2dcl bílé suché víno, 80g strouhaný parmazán, sůl, pepř

Postup:

Dýni oloupeme, zbavíme semen a slupky a nakrájíme na kostky. Pokapeme olivovým olejem, přidáme sůl, římský kmín, nasekaný koriandr, pepř a pečeme asi 30 minut při 180 ° C. Pancetu nakrájíme na plátky vložíme na pánev, přidáme kaštany houby, sůl, pepř a pečeme 10 minut. Poté přidáme pečenou dýni, šalvěj a směs přidáme ve 2/3 času připravované rýže na klasické rizoto. Hotové rizoto ozdobíme šalvějí, mascarpone a pancetou. Pracovní postup rizoto: Do hrnce vložíme máslo a olivový olej, necháme mírně rozpustit, přidáme jemně nakrájenou šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme rýži a lehce ji restujeme za stálého míchání do doby, než bude vypadat mírně průsvitná. Zalejeme vínem, necháme mírně odpařit, osolíme, opepříme a zalejeme naběračkou kuřecího vývaru. Stále mícháme a vždy po odpaření přidáme znovu vývar, takto postupujeme 15 minut. V této fázi přidáváme dýňovou směs. Mícháme dalších 5minut. Hrnec stáhneme z tepla vložíme parmazán, dochutíme, přidáme máslo a necháme cca 2 minuty stát. Poté promícháme.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS