DÝNĚ - BARVY A CHUŤE PODZIMU

od námořníků až na podzimní stůl

Krásně barevné dýně, které pozitivně ovlivňují cholesterol, podporují krevní oběh, pomáhají udržet zdrávé nechty a vlasy do evropy přivezl Kryštov Kolumbus. Protože dýně v optimálních podmínkách vydrží i několik měsíců bez úhony, oblíbili si je námořníci, kteří se plavili do dalekých končin. Traduje se, že tak nevědomky přispěli k rychlému rozšíření tykví do celého světa a pravděpodobně i do střední Evropy. U nás se dostává poslední léta do podvědomí kuchařů a kuchařek zřejmě správnému a zdrávemu trednu sezoních surovin a možná díky americkému Heloweenu.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS