Krásně barevné dýně, které pozitivně ovlivňují cholesterol, podporují krevní oběh, pomáhají udržet zdrávé nechty a vlasy do evropy přivezl Kryštov Kolumbus. Protože dýně v optimálních podmínkách vydrží i několik měsíců bez úhony, oblíbili si je námořníci, kteří se plavili do dalekých končin. Traduje se, že tak nevědomky přispěli k rychlému rozšíření tykví do celého světa a pravděpodobně i do střední Evropy. U nás se dostává poslední léta do podvědomí kuchařů a kuchařek zřejmě správnému a zdrávemu trednu sezoních surovin a možná díky americkému Heloweenu.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS