70g jasmínová rýže, 0,35l vody, 50g tmavého cukru, 0,1L mléka, 0,05l smetany, 20g másla, 100g oloupané mandle, ovoce, ovocné pyré
propláchnutou rýži zalijme směsí mléka, vody a smetany a ve vodní lázni vaříme do hotova, poté přidáme máslo a mandle. Do nádoby vložíme ovoce s míchané s ovocným pyré, zalijeme směsí a necháme vychladnout.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS