Mléčná rýže s mandlemi

Dánský recept

Dýně

Suroviny:

70g jasmínová rýže, 0,35l vody, 50g tmavého cukru, 0,1L mléka, 0,05l smetany, 20g másla, 100g oloupané mandle, ovoce, ovocné pyré

Postup:

propláchnutou rýži zalijme směsí mléka, vody a smetany a ve vodní lázni vaříme do hotova, poté přidáme máslo a mandle. Do nádoby vložíme ovoce s míchané s ovocným pyré, zalijeme směsí a necháme vychladnout.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS