Hruškové chutney

Podzim na kuchyni

Hruškové chutney

Suroviny:

1 kg hrušek, 3×ks na jemně nakrájenou šalotku, 0,1l balsamico ocet, 1× ČL hořčičné semínko, 1× ČL mleté skořice, 0,3 ČL římského kmínu, 400g tmavý cukr, 2× PL rozinky, 1×ks badyán, 1× ČL nastrouhaný čerstvý zázvor

Postup:

Zahřejeme ocet s kořením a zázvorem, vložíme očištěné a nakrájené hrušky a rozinky a necháme pomalu asi 40 minut vařit, vyndáme badyán a necháme vychladnout.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS