1 kg hrušek, 3×ks na jemně nakrájenou šalotku, 0,1l balsamico ocet, 1× ČL hořčičné semínko, 1× ČL mleté skořice, 0,3 ČL římského kmínu, 400g tmavý cukr, 2× PL rozinky, 1×ks badyán, 1× ČL nastrouhaný čerstvý zázvor
Zahřejeme ocet s kořením a zázvorem, vložíme očištěné a nakrájené hrušky a rozinky a necháme pomalu asi 40 minut vařit, vyndáme badyán a necháme vychladnout.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS