Losos pečený s dijonskou hořčicí a třtinovým cukrem

Dánská receptura

Losos pečený s dijonskou hořčicí a třtinovým cukrem

Suroviny:

200g losos filet na 1× osobu, 1× díl hořčice dijonské, 1× díl hrubozrnné hořčice dijonského typu, 2× díl tmavého třtinového cukru, mořská sůl, drcený pepř

Postup:

Lososa zbavíme šupin a tukových částí na hřbetu a břišní části filetu. Pomocí pinzety odstraníme kostičky ve střední části lososa. Takto připravený filet okořeníme mořskou solí a drceným pepřem. Do misky vložíme obě hořčice a cukr, dobře promícháme a necháme zatuhnout v chladu. Troubu rozpálíme na 190°C,j celý filet vložíme na pečící plech a potřeme směsí směrem od středu ryby k okrajům. Pečeme na teplotu jádra 65°C (při teplotě 190°C a váze filetu 800g cca 20 minut) Po upečení ihned podáváme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS