Losos pečený s dijonskou hořčicí a třtinovým cukrem

Dánská receptura

Losos pečený s dijonskou hořčicí a třtinovým cukrem

Suroviny:

200g losos filet na 1× osobu, 1× díl hořčice dijonské, 1× díl hrubozrnné hořčice dijonského typu, 2× díl tmavého třtinového cukru, mořská sůl, drcený pepř

Postup:

Lososa zbavíme šupin a tukových částí na hřbetu a břišní části filetu. Pomocí pinzety odstraníme kostičky ve střední části lososa. Takto připravený filet okořeníme mořskou solí a drceným pepřem. Do misky vložíme obě hořčice a cukr, dobře promícháme a necháme zatuhnout v chladu. Troubu rozpálíme na 190°C,j celý filet vložíme na pečící plech a potřeme směsí směrem od středu ryby k okrajům. Pečeme na teplotu jádra 65°C (při teplotě 190°C a váze filetu 800g cca 20 minut) Po upečení ihned podáváme.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS