200g losos filet na 1× osobu, 1× díl hořčice dijonské, 1× díl hrubozrnné hořčice dijonského typu, 2× díl tmavého třtinového cukru, mořská sůl, drcený pepř
Lososa zbavíme šupin a tukových částí na hřbetu a břišní části filetu. Pomocí pinzety odstraníme kostičky ve střední části lososa. Takto připravený filet okořeníme mořskou solí a drceným pepřem. Do misky vložíme obě hořčice a cukr, dobře promícháme a necháme zatuhnout v chladu. Troubu rozpálíme na 190°C,j celý filet vložíme na pečící plech a potřeme směsí směrem od středu ryby k okrajům. Pečeme na teplotu jádra 65°C (při teplotě 190°C a váze filetu 800g cca 20 minut) Po upečení ihned podáváme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS