Kávový dezert

créme brullé surprise

Cafe latte dortík

Suroviny bílý korpus:

vejce 0,4kg, cukr 0,2kg, olej 0,05kg, hladká mouka 0,2kg

Pracovní postup:

vejce vyšleháme s cukrem a olejem, přidáme mouku a promícháme. Pečeme při 210°C asi 9 minut na pečícím papíru. Po vychladnutí vytvarujeme požadované tvary.

Suroviny náplň kávová:

zakysaná smetana 250g, cukr krupice 100g, instant káva 1× PL, želatina plátková 15g, šlehačka 33% ušlehaná do 2/3 tuhosti 500g

Postup:

Plátky želatiny namočíme do studené vody, zakysanou smetanu zahřejeme na 30°C přidáme instantní kávu a cukr. Vmícháme vyšlehanou smetanu a lehce promícháme s namočenou želatinou. Ještě řídkou směsí zaléváme formu s korpusem.

Suroviny„ créme brullé surprise“:

smetan 31% –35% 0,25, cukr krupice 25g, vanilkový lusk 1× ks, žloutky 80g

Postup:

smetanu zahřát na 30°C s vanilkovým cukrem, přidáme cukr, žloutky a promícháme. Vložíme do nádoby s vodní lázní pečeme přiklopené při 90°C do zatuhnutí cca 45 minut. Hotové vyjmeme a necháme zmrznout na 2/3 tuhosti. Poté krájíme na kousky a přidáváme do kávové náplně před zatuhnutím.

Suroviny„spongebob“ z červeného grepu:

pyré z červeného grepu 110g, cukr moučka 25g, vejce 160g, 25g hladká mouka, 1/3 kypřícího prášku, vlažná voda 1× PL

Postup:

Suroviny dobře promícháme a přecedíme přes jemné síto, vložíme do 500ml láhve, přidáme 2× NO2 a promícháme. Stříkáme do papírových formiček, pečeme v mikrovlnné troubě na 800w 30 sekund, poté hned vychladit. Vychlazené vyjmout z papíru a natrhat.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS