vejce 0,4kg, cukr 0,2kg, olej 0,05kg, hladká mouka 0,2kg
vejce vyšleháme s cukrem a olejem, přidáme mouku a promícháme. Pečeme při 210°C asi 9 minut na pečícím papíru. Po vychladnutí vytvarujeme požadované tvary.
zakysaná smetana 250g, cukr krupice 100g, instant káva 1× PL, želatina plátková 15g, šlehačka 33% ušlehaná do 2/3 tuhosti 500g
Plátky želatiny namočíme do studené vody, zakysanou smetanu zahřejeme na 30°C přidáme instantní kávu a cukr. Vmícháme vyšlehanou smetanu a lehce promícháme s namočenou želatinou. Ještě řídkou směsí zaléváme formu s korpusem.
smetan 31% –35% 0,25, cukr krupice 25g, vanilkový lusk 1× ks, žloutky 80g
smetanu zahřát na 30°C s vanilkovým cukrem, přidáme cukr, žloutky a promícháme. Vložíme do nádoby s vodní lázní pečeme přiklopené při 90°C do zatuhnutí cca 45 minut. Hotové vyjmeme a necháme zmrznout na 2/3 tuhosti. Poté krájíme na kousky a přidáváme do kávové náplně před zatuhnutím.
pyré z červeného grepu 110g, cukr moučka 25g, vejce 160g, 25g hladká mouka, 1/3 kypřícího prášku, vlažná voda 1× PL
Suroviny dobře promícháme a přecedíme přes jemné síto, vložíme do 500ml láhve, přidáme 2× NO2 a promícháme. Stříkáme do papírových formiček, pečeme v mikrovlnné troubě na 800w 30 sekund, poté hned vychladit. Vychlazené vyjmout z papíru a natrhat.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS