Mražené Baileys parfait

s ovocný coulis a mátovým želé

baileys parfait

Suroviny Baileys parfait:

cukr krystal 125g, smetana 400ml, baileys 1dcl, bílek 2ks, voda 1×PL

Postup:

Cukr svařit s vodou, přidat bílky a vyšlehat v ledu do studena. Přidáme baileys, promíchat a přidat smetanu vyšlehanou do 80% vložit do forem, zabalit do folie a alobalu a nechat zamrazit

Suroviny mátové želé:

mátový Monin 0,2l, voda0,2l, peprmitka 0,05l, citron ½ ks, máta 0,5 svazku, plátková želatina 30g

Postup:

Mátu spaříme ve vroucí vodě a vložíme na led, osušíme a nakrájíme. Monin, vodu, pepermitku, šťávu z citronu smícháme a přidáme namočenou želatinu a mátu, necháme vychladnout.

Suroviny jahodové coulis:

jahoda 250g, cukr krupice 50g, jahodový sirup 0,05l, badyán 1ks

Postup:

150g jahod povaříme s vodou, cukrem a badyánem, rozmichujeme, přecedíme, přidáme sirup a nakrájené zbylé jahody, lehce povaříme a necháme vychladit.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS