cukr krystal 125g, smetana 400ml, baileys 1dcl, bílek 2ks, voda 1×PL
Cukr svařit s vodou, přidat bílky a vyšlehat v ledu do studena. Přidáme baileys, promíchat a přidat smetanu vyšlehanou do 80% vložit do forem, zabalit do folie a alobalu a nechat zamrazit
mátový Monin 0,2l, voda0,2l, peprmitka 0,05l, citron ½ ks, máta 0,5 svazku, plátková želatina 30g
Mátu spaříme ve vroucí vodě a vložíme na led, osušíme a nakrájíme. Monin, vodu, pepermitku, šťávu z citronu smícháme a přidáme namočenou želatinu a mátu, necháme vychladnout.
jahoda 250g, cukr krupice 50g, jahodový sirup 0,05l, badyán 1ks
150g jahod povaříme s vodou, cukrem a badyánem, rozmichujeme, přecedíme, přidáme sirup a nakrájené zbylé jahody, lehce povaříme a necháme vychladit.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS