Mražené Baileys parfait

s ovocný coulis a mátovým želé

baileys parfait

Suroviny Baileys parfait:

cukr krystal 125g, smetana 400ml, baileys 1dcl, bílek 2ks, voda 1×PL

Postup:

Cukr svařit s vodou, přidat bílky a vyšlehat v ledu do studena. Přidáme baileys, promíchat a přidat smetanu vyšlehanou do 80% vložit do forem, zabalit do folie a alobalu a nechat zamrazit

Suroviny mátové želé:

mátový Monin 0,2l, voda0,2l, peprmitka 0,05l, citron ½ ks, máta 0,5 svazku, plátková želatina 30g

Postup:

Mátu spaříme ve vroucí vodě a vložíme na led, osušíme a nakrájíme. Monin, vodu, pepermitku, šťávu z citronu smícháme a přidáme namočenou želatinu a mátu, necháme vychladnout.

Suroviny jahodové coulis:

jahoda 250g, cukr krupice 50g, jahodový sirup 0,05l, badyán 1ks

Postup:

150g jahod povaříme s vodou, cukrem a badyánem, rozmichujeme, přecedíme, přidáme sirup a nakrájené zbylé jahody, lehce povaříme a necháme vychladit.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS