Podzim v Třeboni

Pošírovaný kapr

pošírovat – (z francouzského poche) je technika přípravy jídel, kdy se potraviny na potřebnou dobu připravují v horké vodě nebo jiné tekutině,(olivový olej, víno, pára, vývar atd.) avšak teplota tekutiny nesmí dosáhnout 95 °C, to znamená, že se nesmí vařit. Většinou se pohybuje mezi 60 °C. až 80 °C Tato kuchařská metoda zachovává hodnotné látky a původní chuť. Pošírování jako způsob přípravy ryb je oblíbený zejména v severských zemích a v současné době se tímto způsobem připravují hlavně ryby, ale i další suroviny (zelenina, drůbež, ovoce atd.) a to jak přímo v tekutině tak i ve vakuovém sáčku tedy způsob Sous-vide což je výraz pro vaření ve vakuu a opět díky nízkým teplotám přípravy se dociluje zachování barvy, chuti a vzhledu suroviny.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS