Zázvorové perníčky

perníčky na Mikuláše i na Vánoce

Zázvorové perníčky

Suroviny:

6× PL med, 1× ČL zázvor, 3×ČL koření perník, 3× ČL soda, 6× ks vejce, 600g tuk na pečení, 840g cukr moučka 1200g hladká mouka

Postup:

Moučkový cukr šleháme v mixeru s vejci a změklým tukem (Hera) Následně postupně přidáme med a koření. Do těsta přisypeme mouku a sodou. Vypracujeme těsto, a necháme 30 minut odpočinout v lednici. Poté těsto překontrolujeme, případně přidáme hladkou mouku, znovu propracujeme a necháme znovu odpočinout. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme. Perníčky položíme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme trouchu potřeli olejem, aby se papír přilepil. Zázvorové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 8 minut – 10minut podle tloušťky těsta a velikosti perníčků. Vychladlé ozdobíme polevou, kterou připravíme šlehání bílku s moučkovým cukrem 2ks bílek +280g prosátého moučkového cukru, přidáme 2× ČL citronové šťávy a 3×PL škrobu.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS