Zázvorové perníčky

perníčky na Mikuláše i na Vánoce

Zázvorové perníčky

Suroviny:

6× PL med, 1× ČL zázvor, 3×ČL koření perník, 3× ČL soda, 6× ks vejce, 600g tuk na pečení, 840g cukr moučka 1200g hladká mouka

Postup:

Moučkový cukr šleháme v mixeru s vejci a změklým tukem (Hera) Následně postupně přidáme med a koření. Do těsta přisypeme mouku a sodou. Vypracujeme těsto, a necháme 30 minut odpočinout v lednici. Poté těsto překontrolujeme, případně přidáme hladkou mouku, znovu propracujeme a necháme znovu odpočinout. Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme. Perníčky položíme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme trouchu potřeli olejem, aby se papír přilepil. Zázvorové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 8 minut – 10minut podle tloušťky těsta a velikosti perníčků. Vychladlé ozdobíme polevou, kterou připravíme šlehání bílku s moučkovým cukrem 2ks bílek +280g prosátého moučkového cukru, přidáme 2× ČL citronové šťávy a 3×PL škrobu.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS