Od do starého Říma si lidé rádi pochutnávají na ústřicích v chladných měsících. To, že se ústřice konzumují po celém světě v měsících, které v které v angličtině obsahují písmeno R, tedy od září do dubna je proto, že v ostatní měsících se jednak rozmnožují a jednak se brání teplu což je dohromady oslabuje a tím mění jejich chuť a konzistenci k horšímu. Ústřice by měla mít vždy vůni čerstvého moře a konzumování by se nemělo spěchat chuť se plně uvolní až po chvíli. Některé druhy ústřic: Belon jsou z Atlantského oceánu oblast Bretaň, Virginicas jsou z východního pobřeží USA, Kumamoto jsou z japonského ostrova Kjúšú, Ústřice jedlé neboli ploché Vyskytuje se na západním pobřeží Evropy od pobřeží Norska až k pobřeží Maroka,
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS