Alergeny v provozu veřejného stravování

Informace o alergenech

Potravinová alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na určitou potravinu nebo její složku.Nařízení EU č. 1169/2011 o poskytování informací spotřebitelům. Zákon o potravinách č. 110/1997 Sb. ve znění novely č. 139/2014 Sb.

Metodické pokyny AHR alergeny zdroj AHR ČR

Obrázky 14 skupin alergeny zdroj Michal Novák

Info Alergeny nápoje zdroj Plzeňský Prazdroj. {target:_blank}

Skripta školení Alergeny zdroj Uniconsulting

Novela zákona o Alergenech info zdroj Makro

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS