Dýňová polévka s pomerančem

zimní pohlazení

Dýňová polévka s pomerančem

Suroviny

2× PL másla, 1×PL najemno nakrájené šalotky, 1× PL na kostičky nakrájená bílá část pórku, 1× PL na kostičky nakrájený celer, ½ muškátové dýně, pomerančová kůra z ¼ pomeranče, 0,5L zeleninového vývaru, 3dcl mléka, 3dcl smetany 33%, sůl, pepř, pomerančový olej

Postup

Dýni rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na čtvrtiny a pečeme při 180°C do změknutí (cca 20 minut podle dýně) poté lžící oddělíme dužinu od kůry. Do rozpáleného hrnce vložíme máslo, šalotku, celer, pórek a lehce orestujeme, přidáme dýni a lehce a promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem, provaříme, přidáme sůl a pepř z mlýnku, nastrouhanou pomerančovou kůru, zalijeme mlékem a povaříme. Vložíme tyčový mixer, promixujeme a přecedíme přes jemný cedník. Přidáme mléko a smetanu, krátce zavaříme a dle potřeby dochutíme pomerančovým olejem.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS