Dýňová polévka s pomerančem

zimní pohlazení

Dýňová polévka s pomerančem

Suroviny

2× PL másla, 1×PL najemno nakrájené šalotky, 1× PL na kostičky nakrájená bílá část pórku, 1× PL na kostičky nakrájený celer, ½ muškátové dýně, pomerančová kůra z ¼ pomeranče, 0,5L zeleninového vývaru, 3dcl mléka, 3dcl smetany 33%, sůl, pepř, pomerančový olej

Postup

Dýni rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na čtvrtiny a pečeme při 180°C do změknutí (cca 20 minut podle dýně) poté lžící oddělíme dužinu od kůry. Do rozpáleného hrnce vložíme máslo, šalotku, celer, pórek a lehce orestujeme, přidáme dýni a lehce a promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem, provaříme, přidáme sůl a pepř z mlýnku, nastrouhanou pomerančovou kůru, zalijeme mlékem a povaříme. Vložíme tyčový mixer, promixujeme a přecedíme přes jemný cedník. Přidáme mléko a smetanu, krátce zavaříme a dle potřeby dochutíme pomerančovým olejem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS