Zvěřinová paštika

pochoutka jenž je v mnoha zemích považována za vrchol vyspělé gastronomie

Zvěřinová paštika

Suroviny

500g masa, 100g jater, 100g slaniny, 5 PL brandy, 3PL porto, zvěřina koření, jalovec, rozmarýn, pepř, špetka moučkový cukr, 1×ks badyán, 1ČL praganda, 200g sádlo, 4× vejce, 2× PL brusinek,

Postup

Maso zabavit blan a nakrájet na kousky. Kosti a ořez dáme péct s kořenovou zeleninou. Následně semlít a vykutrovat, přidat namleté koření + alkohol + pragandu a znovu prošlehat, nechat odležet chladu 3– 12 hodin a následně přidat vejce a propasírovat přes jemný cedník. Přidáme propasírovaný výpek z kostí a zeleniny. Do vyložené formy, péct suché pečení 120 °C 10 minut, poté na 85 °C 30 minut.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS