500g masa, 100g jater, 100g slaniny, 5 PL brandy, 3PL porto, zvěřina koření, jalovec, rozmarýn, pepř, špetka moučkový cukr, 1×ks badyán, 1ČL praganda, 200g sádlo, 4× vejce, 2× PL brusinek,
Maso zabavit blan a nakrájet na kousky. Kosti a ořez dáme péct s kořenovou zeleninou. Následně semlít a vykutrovat, přidat namleté koření + alkohol + pragandu a znovu prošlehat, nechat odležet chladu 3– 12 hodin a následně přidat vejce a propasírovat přes jemný cedník. Přidáme propasírovaný výpek z kostí a zeleniny. Do vyložené formy, péct suché pečení 120 °C 10 minut, poté na 85 °C 30 minut.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS