Nakládaná zelenina

giardiniera

giardiniera

Suroviny

1×ks malý celer, 2×ks mrkev, květák,2×ks červené papriky,2×ks žluté papriky, 2×ks jalapeño, 2×ks nakrájené cibule, olivy, černý pepř, česnek, oregano, 2×dcl vinný ocet bílý, 2×dcl olivový olej

Postup

Očištěnou kořenovou zeleninu, na růžičky rozebraný květák a papriky naložíme do osolené vody, přiklopíme a necháme přes noc v chladničce. Ráno vodu slejeme, propláchneme zeleninu, přidáme česnek, oregano, pepř a jalapeño a promícháme s olejem a octem. Necháme 2 dni uležet v lednici.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS