1×ks malý celer, 2×ks mrkev, květák,2×ks červené papriky,2×ks žluté papriky, 2×ks jalapeño, 2×ks nakrájené cibule, olivy, černý pepř, česnek, oregano, 2×dcl vinný ocet bílý, 2×dcl olivový olej
Očištěnou kořenovou zeleninu, na růžičky rozebraný květák a papriky naložíme do osolené vody, přiklopíme a necháme přes noc v chladničce. Ráno vodu slejeme, propláchneme zeleninu, přidáme česnek, oregano, pepř a jalapeño a promícháme s olejem a octem. Necháme 2 dni uležet v lednici.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS