Škvarková pomazánka

Werichova oblíbená jídla

Zvěřinové ragů v listovém těstě

…….ke svému nápadu k večeři ještě dodal: Sádlo, to umí a ty škvarky juj, ty jsou akorád….zlatý, zavýsknul jako ve Strážnici při oslavách. Při vyprávění Jan Werich dělal to za co bychom děti hubovali: Pohrával si s nožem a tvořil do sádla čáry a „ nejrůznější“ tvary a obrazce. Plochou nože jemně přetřel krajíc a nadechl se: „Hele, teď jsem umyl tabuli. Z knihy: Kniha Pavel Chrastil Jan Werich Kaviár i šampaňské

Suroviny

200g škvarků, 1 malá bílá cibule, 2× PL plnotučné hořčice, 5× ks malých nakládaných cibulek, 2× ks stroužky česneku, 5× ks nakládaných beraních rohů

Postup

Škvarky rozmixujeme, cibuli nakrájíme na jemno a vše společně orestujeme na pánvi dosklovata. Stáhneme a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakládané cibulky a česnek nastrouháme a společně se sekanou kudrnkou a hořčicí přidáme ke škvarkům. Vše společně důkladně promícháme. Hotovou pomazánku mažeme na kousky chleba a zdobíme nakrájenými beraními rohy, příp. nasekanou cibulí nebo jarní cibulkou dle chuti.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS