…….ke svému nápadu k večeři ještě dodal: Sádlo, to umí a ty škvarky juj, ty jsou akorád….zlatý, zavýsknul jako ve Strážnici při oslavách. Při vyprávění Jan Werich dělal to za co bychom děti hubovali: Pohrával si s nožem a tvořil do sádla čáry a „ nejrůznější“ tvary a obrazce. Plochou nože jemně přetřel krajíc a nadechl se: „Hele, teď jsem umyl tabuli. Z knihy: Kniha Pavel Chrastil Jan Werich Kaviár i šampaňské
200g škvarků, 1 malá bílá cibule, 2× PL plnotučné hořčice, 5× ks malých nakládaných cibulek, 2× ks stroužky česneku, 5× ks nakládaných beraních rohů
Škvarky rozmixujeme, cibuli nakrájíme na jemno a vše společně orestujeme na pánvi dosklovata. Stáhneme a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Nakládané cibulky a česnek nastrouháme a společně se sekanou kudrnkou a hořčicí přidáme ke škvarkům. Vše společně důkladně promícháme. Hotovou pomazánku mažeme na kousky chleba a zdobíme nakrájenými beraními rohy, příp. nasekanou cibulí nebo jarní cibulkou dle chuti.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS