Werich Jan Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich skutečnost.
Werich Jan Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
600g očištěných brambor,(jarní brambůrky necháváme se slupkou) 1× ks jarní cibulka, 100g nivy, máslo, sůl, pepř, rozmarýn
Brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do horké, osolené a okmínované vody. Doba varu záleží na jakosti a nakrájení brambor. Po uvaření brambor vodu slijeme a necháme odejít páru. Přendáme do pekáče polijeme rozpuštěným máslem a hojně posypeme rozkrouhanou nivou, jarní cibulkou, okořeníme a lehce zapečeme. Můžeme přizdobit jemně sekanou kudrnkou nebo rajčátky.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS