Werichovi brambory

Werichova oblíbená jídla

Werichova oblíbená jídla

Werich Jan Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich skutečnost.

Werich Jan Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.

Suroviny

600g očištěných brambor,(jarní brambůrky necháváme se slupkou) 1× ks jarní cibulka, 100g nivy, máslo, sůl, pepř, rozmarýn

Postup

Brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do horké, osolené a okmínované vody. Doba varu záleží na jakosti a nakrájení brambor. Po uvaření brambor vodu slijeme a necháme odejít páru. Přendáme do pekáče polijeme rozpuštěným máslem a hojně posypeme rozkrouhanou nivou, jarní cibulkou, okořeníme a lehce zapečeme. Můžeme přizdobit jemně sekanou kudrnkou nebo rajčátky.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS