Werichovi brambory

Werichova oblíbená jídla

Werichova oblíbená jídla

Werich Jan Není šedivých dnů. To jsou jen unavené oči, které nechtějí vidět jejich skutečnost.

Werich Jan Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.

Suroviny

600g očištěných brambor,(jarní brambůrky necháváme se slupkou) 1× ks jarní cibulka, 100g nivy, máslo, sůl, pepř, rozmarýn

Postup

Brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do horké, osolené a okmínované vody. Doba varu záleží na jakosti a nakrájení brambor. Po uvaření brambor vodu slijeme a necháme odejít páru. Přendáme do pekáče polijeme rozpuštěným máslem a hojně posypeme rozkrouhanou nivou, jarní cibulkou, okořeníme a lehce zapečeme. Můžeme přizdobit jemně sekanou kudrnkou nebo rajčátky.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS