Pečená jablka s rumem

Werichova oblíbená jídla

Werichova oblíbená jídla

……….načutnul jsem velký jablko. Voskovec chtěl ten trochu nadzvednutý balóóón zastavit, ale místo toho ukrutně zařval – a Jan Werich předvedl nastavenou nohu fotbalového stopera. „ Za trest tě doma sežereme, hele, a támhleto taky – a cpali jsme je do kapes. Po návratu jsem přendal jablka do pekáčku, aby měli mantinely. Nevím, kdo z nás, jestli já, nebo Voski uklidil pekáč před muškami do studené trouby v kamnech. Kvečeru jsme si zatopili. Když začaly jablky jablka vonět, slyšel jsem z kuchyně: Ty jablka se kysele škvííříí! Tak je pocukruj a neškviř „ Z knihy: Kniha Pavel Chrastil Jan Werich Kaviár i šampaňské

Suroviny

6ks jablek, 1dcl tuzemského, 6× PL cukru, skořice, hřebíček, badyán, 100g zakysaná smetana,

Postup

Opláchnutá jablka vložíme do pekáče, zasypeme cukrem a necháme „lehce zkaramelizovat“ poté přidáme koření a vložíme do rozpálené trouby, kde pečeme při 170°C 15– 20 minut (podle velikosti a druhu jablka) Pečená jablka vyjmeme, necháme několik minut zchladnout a přimícháme zakysanou smetanu.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS