Pečená jablka s rumem

Werichova oblíbená jídla

Werichova oblíbená jídla

……….načutnul jsem velký jablko. Voskovec chtěl ten trochu nadzvednutý balóóón zastavit, ale místo toho ukrutně zařval – a Jan Werich předvedl nastavenou nohu fotbalového stopera. „ Za trest tě doma sežereme, hele, a támhleto taky – a cpali jsme je do kapes. Po návratu jsem přendal jablka do pekáčku, aby měli mantinely. Nevím, kdo z nás, jestli já, nebo Voski uklidil pekáč před muškami do studené trouby v kamnech. Kvečeru jsme si zatopili. Když začaly jablky jablka vonět, slyšel jsem z kuchyně: Ty jablka se kysele škvííříí! Tak je pocukruj a neškviř „ Z knihy: Kniha Pavel Chrastil Jan Werich Kaviár i šampaňské

Suroviny

6ks jablek, 1dcl tuzemského, 6× PL cukru, skořice, hřebíček, badyán, 100g zakysaná smetana,

Postup

Opláchnutá jablka vložíme do pekáče, zasypeme cukrem a necháme „lehce zkaramelizovat“ poté přidáme koření a vložíme do rozpálené trouby, kde pečeme při 170°C 15– 20 minut (podle velikosti a druhu jablka) Pečená jablka vyjmeme, necháme několik minut zchladnout a přimícháme zakysanou smetanu.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS