210g hladká mouka, 1×PL škrob, 1×ČL jedlá soda, mořská sůl, bílý pepř, 0,2dl světlé pivo, 0,2dcl sodovka, olej na smažení, 200g filet treska, 100g mražený hrášek, 1PL máslo, máta, 2PL cukr, 1dcl vody, majonéza, citron,
Rybu očistíme a naporcujeme na velké hranolky, cca 3ks na porci. Z piva, sodovky, mouky, škrobu a soli připravíme řidší těstíčko, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout. Rybu osolíme, opepříme, pokapeme citronem a oblíme v těstíčku. Vložíme do rozpáleného oleje a usmažíme. Necháme okapat a ihned podáváme s hranolky, majonézou a hráškovým pyré. Pyré připravíme povařením hrášku v oslazené vodě, přidáme máslo, sůl, lístky máty a 2/3 rozmixujeme, poté přidáme zbytek hrášku promícháme a necháme vychladnout.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS