Fish and Chips

Ryba a hranolky z Velké Británie

Fish and Chips

Suroviny

210g hladká mouka, 1×PL škrob, 1×ČL jedlá soda, mořská sůl, bílý pepř, 0,2dl světlé pivo, 0,2dcl sodovka, olej na smažení, 200g filet treska, 100g mražený hrášek, 1PL máslo, máta, 2PL cukr, 1dcl vody, majonéza, citron,

Postup

Rybu očistíme a naporcujeme na velké hranolky, cca 3ks na porci. Z piva, sodovky, mouky, škrobu a soli připravíme řidší těstíčko, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout. Rybu osolíme, opepříme, pokapeme citronem a oblíme v těstíčku. Vložíme do rozpáleného oleje a usmažíme. Necháme okapat a ihned podáváme s hranolky, majonézou a hráškovým pyré. Pyré připravíme povařením hrášku v oslazené vodě, přidáme máslo, sůl, lístky máty a 2/3 rozmixujeme, poté přidáme zbytek hrášku promícháme a necháme vychladnout.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS