Tomatový džem

k masům a zelenině

Tomatový džem

Suroviny

2×ks citron, 4×ks pomeranč, 8×ks rajče, 2×PL med, 1×ČL tandoori koření, 0,5×ČL římský kmín, 1×PL tmavého cukru, šťáva z jednoho citronu, pepř

Postup

citrusy zbavíme kůry a bílé dužiny a vložíme do sáčku a vaříme při 62C 120 minut. Naříznutá rajčata spaříme ve vroucí vodě cca 30 sekund, následně rychle vychladíme v ledu nebo studené vodě, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Vařené citrusy vložíme do hrnce, přidáme rajčata a pomalu vaříme cca 1,5 hodiny. V případě potřeby doléváme vodu. Ochutíme kořením, medem, cukrem a citronovou šťávou a podle potřeby znovu svaříme. Necháme vychladnout a uchováváme v chladu.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS