2×ks citron, 4×ks pomeranč, 8×ks rajče, 2×PL med, 1×ČL tandoori koření, 0,5×ČL římský kmín, 1×PL tmavého cukru, šťáva z jednoho citronu, pepř
citrusy zbavíme kůry a bílé dužiny a vložíme do sáčku a vaříme při 62C 120 minut. Naříznutá rajčata spaříme ve vroucí vodě cca 30 sekund, následně rychle vychladíme v ledu nebo studené vodě, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Vařené citrusy vložíme do hrnce, přidáme rajčata a pomalu vaříme cca 1,5 hodiny. V případě potřeby doléváme vodu. Ochutíme kořením, medem, cukrem a citronovou šťávou a podle potřeby znovu svaříme. Necháme vychladnout a uchováváme v chladu.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS