Tomatový džem

k masům a zelenině

Tomatový džem

Suroviny

2×ks citron, 4×ks pomeranč, 8×ks rajče, 2×PL med, 1×ČL tandoori koření, 0,5×ČL římský kmín, 1×PL tmavého cukru, šťáva z jednoho citronu, pepř

Postup

citrusy zbavíme kůry a bílé dužiny a vložíme do sáčku a vaříme při 62C 120 minut. Naříznutá rajčata spaříme ve vroucí vodě cca 30 sekund, následně rychle vychladíme v ledu nebo studené vodě, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Vařené citrusy vložíme do hrnce, přidáme rajčata a pomalu vaříme cca 1,5 hodiny. V případě potřeby doléváme vodu. Ochutíme kořením, medem, cukrem a citronovou šťávou a podle potřeby znovu svaříme. Necháme vychladnout a uchováváme v chladu.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS