1×ks bílý grep, 1×ks růžový grep, 1×ks krvavý grep,1×ks pomeranč,1×ks limeta, 2×PL cukru, 100ml suchého bílého vína, ½ vanilka lusk, 2×ČL lanýžový med, 1×ČL pistácie
S citrusů připravíme segmenty, kůru nakrájíme na nudličky a necháme kandovat. Ze zbylých částí citrusů vylisujeme šťávu. Cukr necháme zkaramelizovat, zalijeme šťávou přidáme víno, vanilku a pomalu svařujeme. Po 10 minutách stáhneme a přidáme lanýžový med.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS