Mrkvový dort

zapečený bíkovým sněhem

Mrkvový dort

Suroviny

4×ks vejce, 3dcl oleje, 250g tmavého cukru, 1×ks vanilkový lusk, 240g polohrubá mouka, 2×ČL jedlé sody, 2× ČL kypřící prášek do pečiva, 1/2×ČL soli, 2×ČL skořice, 5×ks nahrubo nastrouhané mrkve střední velikosti, 100g nastrouhaných vlašských ořechů. Na sníh: 2×ks bílek, 50g cukr krupice, 1×ČL moučkový cukr / náplň dle potřeby

Postup

Vejce vložíme do mixeru a vyšleháme vejce do pěny společně s cukrem. Přidáme sypké suroviny a pomalu přiléváme olej. Vyjmeme z mixeru a vmícháme mrkev a ořechy. Těsto vylejeme na pečící papír do výšky cca 5cm a pečeme cca 40minut na 170C Po vychladnutí podélně rozpůlíme, vložíme náplň, přiklopíme a necháme zatuhnout. Z bílků a cukru vyšleháme sníh, který necháme v chladu cca 20 minut odpočinout a před podáváním nastříkáme na vytvarovaný piškot. Poté rychle opálíme nebo vložíme pod rozpálený gril.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS