Mrkvový dort

zapečený bíkovým sněhem

Mrkvový dort

Suroviny

4×ks vejce, 3dcl oleje, 250g tmavého cukru, 1×ks vanilkový lusk, 240g polohrubá mouka, 2×ČL jedlé sody, 2× ČL kypřící prášek do pečiva, 1/2×ČL soli, 2×ČL skořice, 5×ks nahrubo nastrouhané mrkve střední velikosti, 100g nastrouhaných vlašských ořechů. Na sníh: 2×ks bílek, 50g cukr krupice, 1×ČL moučkový cukr / náplň dle potřeby

Postup

Vejce vložíme do mixeru a vyšleháme vejce do pěny společně s cukrem. Přidáme sypké suroviny a pomalu přiléváme olej. Vyjmeme z mixeru a vmícháme mrkev a ořechy. Těsto vylejeme na pečící papír do výšky cca 5cm a pečeme cca 40minut na 170C Po vychladnutí podélně rozpůlíme, vložíme náplň, přiklopíme a necháme zatuhnout. Z bílků a cukru vyšleháme sníh, který necháme v chladu cca 20 minut odpočinout a před podáváním nastříkáme na vytvarovaný piškot. Poté rychle opálíme nebo vložíme pod rozpálený gril.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS