Zeleninový salát s kousky chřestu a bylinek spolu s rozpečenou bagetu.
Suroviny svazek ředkviček, svazek rukoly, 2ks chřest, červená paprika, 1× kedlubna, 1×ks mrkev, polníček, klíčky, pažitka, Na dresink: 120ml olivový olej, 2×PL hrubozrnné hořčice, 1×PL med, šťáva z 1×ks citronu, 2×PL jogurt
Zálivku připravíme lehkým prošleháním všech surovin v misce a nakonec přidáme jogurt. Zeleninu a bylinky opláchne, nakrájíme a necháme okapat. Chřest oškrábeme a rychle spaříme ve vroucí vodě, následně rychle vychladíme v ledu nebo studené vodě. Nakájený chřest smícháme s dresinkem a zeleninou a podáváme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS