Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolu a svážeme znovu provázkem a spaříme ve vroucí osolené vodě, do které jsme přidali šťávu z citrónu, bílé víno a bobkový list. Vaříme cca 2 minuty a to podle velikosti chřestu. Zelený chřest oloupeme pouze na spodní části a pokud je potřeba spaříme ve vroucí vodě 30 sekund. Pokud je mladý a čerstvý nemusíme spařovat vůbec a pokud ho spařujeme krátkou dobu není potřeba svazovat. Oba druhy chřesty vložíme ihned po vyjmutí s horké várky do studené vody, vyhladíme, vyjmeme a osušíme. Pokud je spodní část chřestu „dřevnatá“ odřízneme ji.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS