těsto: 3kg hladká mouka “0“, 2dcl olivový olej, 42g sůl, 24g cukru, ¼ droždí ze 42g, 1,5L vlažné vody, Rajčatový základ: 2500g drcená rajčata, ½ PL sůl, 3×PL cukr* dle rajčat, 0,5dcl olivový olej, 1×PL sušená bazalka, 1×PL sušené oregano, + 110g sýra na porci, na 1ks pizza cca 1× naběračka základu + suroviny.
„těsto rozdělit na 23 porcí“ smíchat napřed mouku, droždí a sůl, přidat olivový olej a pak vodu a zamíchat lžící. Poté těsto propracovat v mixeru nebo v ruce cca 5 minut, případně přisypat mouku a znovu propracovat. Těsto rozdělit, pomoučnit, přikrýt a nechat v chladu odpočinut 24 hodin a více. Pečeme při
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS