Těsto na Pizzu

Těsto na Pizzu

Suroviny

těsto: 3kg hladká mouka “0“, 2dcl olivový olej, 42g sůl, 24g cukru, ¼ droždí ze 42g, 1,5L vlažné vody, Rajčatový základ: 2500g drcená rajčata, ½ PL sůl, 3×PL cukr* dle rajčat, 0,5dcl olivový olej, 1×PL sušená bazalka, 1×PL sušené oregano, + 110g sýra na porci, na 1ks pizza cca 1× naběračka základu + suroviny.

Postup

„těsto rozdělit na 23 porcí“ smíchat napřed mouku, droždí a sůl, přidat olivový olej a pak vodu a zamíchat lžící. Poté těsto propracovat v mixeru nebo v ruce cca 5 minut, případně přisypat mouku a znovu propracovat. Těsto rozdělit, pomoučnit, přikrýt a nechat v chladu odpočinut 24 hodin a více. Pečeme při

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS