Červený Rybíz - léto na zahradě

léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, marmelády, sirup, víno nebo další dobroty. Rybízové bobule mají z letního ovoce nejvíce kyselin a kromě toho jsou zdrojem důležitého vitamínu C a vlákniny. Je pravda, že za syrova mají nakyslou chuť a nejsou velkým lákadlem pro děti, ale domácím léčitelství se hojně využívají jak listy červeného rybízu, tak i plody na podporu správného trávení. U nás se často používají odrůdy: Detvan, Holandský červený, Rondom, Rovada či Vitan.

ČAJ Z ČERVENÉHO RYBÍZU Potřebujeme 1 kg čerstvého červeného rybízu, 90 dkg cukru, 1ks vanilkový lusk, 1×ks badyán a špetka skořice. Vše dohromady vaříme 10 minut. Potom mírně zchladíme a přidáme 6 lžic rumu. Směs plníme do sklenic a do každé navrch přidáme lžíci rumu.

Šéfkuchař doporučuje:

Zázvorové perníčky

perníčky na Mikuláše i na Vánoce

Zázvorové perníčky

Suroviny:

6× PL med, 1× ČL zázvor, 3×ČL koření perník, 3× ČL soda, 6× ks vejce, 600g tuk …

Pokračování

Jak vykostit a naporcovat kapra

Kapr

Kapra zabijeme omráčením do hlavy těsně nad očima, je dobré ho před tím zabalit do utěrky, aby nám neklouzal. Následně řízneme …

Pokračování

Aktuálně

Zvěřinová paštika

Zvěřinová paštika

Suroviny

500g masa, 100g jater, 100g slaniny, 5 PL brandy, 3PL porto, zvěřina koření, jalovec, rozmarýn, pepř, špetka moučkový …

"R" v anglickém měsíci rovná se čas ústřic

Od do starého Říma si lidé rádi pochutnávají na ústřicích v chladných měsících. To, že se ústřice konzumují po celém světě v měsících, které v …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS