Červený Rybíz - léto na zahradě

léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, marmelády, sirup, víno nebo další dobroty. Rybízové bobule mají z letního ovoce nejvíce kyselin a kromě toho jsou zdrojem důležitého vitamínu C a vlákniny. Je pravda, že za syrova mají nakyslou chuť a nejsou velkým lákadlem pro děti, ale domácím léčitelství se hojně využívají jak listy červeného rybízu, tak i plody na podporu správného trávení. U nás se často používají odrůdy: Detvan, Holandský červený, Rondom, Rovada či Vitan.

ČAJ Z ČERVENÉHO RYBÍZU Potřebujeme 1 kg čerstvého červeného rybízu, 90 dkg cukru, 1ks vanilkový lusk, 1×ks badyán a špetka skořice. Vše dohromady vaříme 10 minut. Potom mírně zchladíme a přidáme 6 lžic rumu. Směs plníme do sklenic a do každé navrch přidáme lžíci rumu.

Šéfkuchař doporučuje:

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Jarní salát

chřest, zelenina, klíčky

Jarní salát

Zeleninový salát s kousky chřestu a bylinek spolu s rozpečenou bagetu.

Suroviny svazek ředkviček, svazek rukoly, 2ks chřest, červená paprika, 1× kedlubna, …

Pokračování

Aktuálně

Jak uvařit chřest

Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolu a svážeme znovu provázkem a spaříme ve vroucí osolené vodě, do které jsme přidali šťávu z citrónu, bílé …

Rebarborový koláč

Rebarbora – jeden z prvních jarních zdrojů vitamínů a osvěžení.Zelenina, která se používá k desertům a skvělím koláčům.

Suroviny

Těsto: 100 g změklého másla, 200 g hladké …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS