Červený Rybíz - léto na zahradě

léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, marmelády, sirup, víno nebo další dobroty. Rybízové bobule mají z letního ovoce nejvíce kyselin a kromě toho jsou zdrojem důležitého vitamínu C a vlákniny. Je pravda, že za syrova mají nakyslou chuť a nejsou velkým lákadlem pro děti, ale domácím léčitelství se hojně využívají jak listy červeného rybízu, tak i plody na podporu správného trávení. U nás se často používají odrůdy: Detvan, Holandský červený, Rondom, Rovada či Vitan.

ČAJ Z ČERVENÉHO RYBÍZU Potřebujeme 1 kg čerstvého červeného rybízu, 90 dkg cukru, 1ks vanilkový lusk, 1×ks badyán a špetka skořice. Vše dohromady vaříme 10 minut. Potom mírně zchladíme a přidáme 6 lžic rumu. Směs plníme do sklenic a do každé navrch přidáme lžíci rumu.

Šéfkuchař doporučuje:

Koktejl z jahod, fenyklu a krevetek

Osvěžující, lehce pikantní letní předkrm

Koktejl z jahod, fenyklu a krevetek

Suroviny:

1×ks fenyklu, 0,1dcl čerstvé pomerančové šťávy, 1× PL lžíce medu, …

Pokračování

Jahodová marmeláda s mátou

LETNÍ ZAVAŘOVÁNÍ

Jahodová marmeláda

Suroviny

1kg jahod, 500g cukru, 1ks želírovacího prostředku, 1ks citron, máta

Postup

Jahody omyjeme a odstraníme stopky. 2/3 jahod …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS