Červený Rybíz - léto na zahradě

léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, marmelády, sirup, víno nebo další dobroty. Rybízové bobule mají z letního ovoce nejvíce kyselin a kromě toho jsou zdrojem důležitého vitamínu C a vlákniny. Je pravda, že za syrova mají nakyslou chuť a nejsou velkým lákadlem pro děti, ale domácím léčitelství se hojně využívají jak listy červeného rybízu, tak i plody na podporu správného trávení. U nás se často používají odrůdy: Detvan, Holandský červený, Rondom, Rovada či Vitan.

ČAJ Z ČERVENÉHO RYBÍZU Potřebujeme 1 kg čerstvého červeného rybízu, 90 dkg cukru, 1ks vanilkový lusk, 1×ks badyán a špetka skořice. Vše dohromady vaříme 10 minut. Potom mírně zchladíme a přidáme 6 lžic rumu. Směs plníme do sklenic a do každé navrch přidáme lžíci rumu.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Batáty nebo-li sladké brambory

Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Suroviny:

4×PL olivový …

Pokračování

Aktuálně

Jablkový koláč z křehkého těsta

Kuřecí maso Bun Cha

Suroviny:

hladká mouka 0,375kg, máslo 0,385kg, moučkový cukr 0,080kg, třtinový cukr 0,15kg, žloutky 3×ks, …

Zvěřinová paštika

Zvěřinová paštika

Suroviny

500g masa, 100g jater, 100g slaniny, 5 PL brandy, 3PL porto, zvěřina koření, jalovec, rozmarýn, pepř, špetka moučkový …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS