Tamarind

Legenda & recept

tamarind

Tamarind je stále zelený strom, rostoucí v Indii a Africe. Dužina plodů, zbavená jader a slupky má kyselou, lehce nahořklou chuť. Obsahuje vysoký podíl vitamínu C a můžou se jíst syrové, vařené nebo sušené. Plody namočíme do horké vody na 50 minut a poté vymačkáme pikantní dužinu. Kromě toho, že je součástí Worcestrové omáčky nebo indických chutney se používání do nápojů i mnoha jídel. Výborně se hodí k rybám nebo steak

Tamarind pasta pracovní postup:

Zavaříme dostatečné množství vody,(250g tamarind vs. 0,2dcl voda) stáhnout z plamene a když odezní var, ponořit tamarind do vody a nechat 50 minut máčet. Poté tamarind propasírujeme přes cedník tak, aby slupky a jádra zůstaly v cedníku. Promixujeme mixérem a poté kaši vložíme do hrnce a povaříme cca 5 minut na mírném plamenu. Na dochucení přidáme sůl, pepř, tmavý cukr. Uchováváme v chladu.

Pasta tamarind

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS