Tamarind

Legenda & recept

tamarind

Tamarind je stále zelený strom, rostoucí v Indii a Africe. Dužina plodů, zbavená jader a slupky má kyselou, lehce nahořklou chuť. Obsahuje vysoký podíl vitamínu C a můžou se jíst syrové, vařené nebo sušené. Plody namočíme do horké vody na 50 minut a poté vymačkáme pikantní dužinu. Kromě toho, že je součástí Worcestrové omáčky nebo indických chutney se používání do nápojů i mnoha jídel. Výborně se hodí k rybám nebo steak

Tamarind pasta pracovní postup:

Zavaříme dostatečné množství vody,(250g tamarind vs. 0,2dcl voda) stáhnout z plamene a když odezní var, ponořit tamarind do vody a nechat 50 minut máčet. Poté tamarind propasírujeme přes cedník tak, aby slupky a jádra zůstaly v cedníku. Promixujeme mixérem a poté kaši vložíme do hrnce a povaříme cca 5 minut na mírném plamenu. Na dochucení přidáme sůl, pepř, tmavý cukr. Uchováváme v chladu.

Pasta tamarind

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS