Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem vyšlehat (možno zahřát) přidáme vejce a ručně zamícháme a následně přidáme tekutou čokoládu a nakonec mouku a promícháme. Hmotu vložíme do sáčku a stříkáme do misek. Pečeme 190C 7–8minut tak, tak aby byl střed tekutý – lávový dort.

Suroviny čokoládové pláty:

10× bílek, 300g cukr krupice, 10× žloutek, 2× PL oleje, 30g kakaa, 100g hladká mouka, 100g polohrubá mouka.

Postup:

Bílek ušlehat s cukrem na pevný sníh, ručně přimíchat žloutek a olej. Nakonec ručně přimíchat mouku a kakao. Rozdělit na 3× ks pláty a péct na 200C 5 –8 minut. (spíše světlejší)

Suroviny Genache na spojení:

Smetana 30% 1l, glukoza 100g, máslo 250g, čokoláda 1,5kg

Postup Genache na spojení:

Smetanu s glukozou krátce povařit, přidat změklé máslo a čokoládu. Nechat stát 4=5 minut a poté promíchat. Necháme při pokojové teplotě a každých 30 minut promíchat. Když se konzistence medu, spojíme s pláty a necháme zatuhnout.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS