Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem vyšlehat (možno zahřát) přidáme vejce a ručně zamícháme a následně přidáme tekutou čokoládu a nakonec mouku a promícháme. Hmotu vložíme do sáčku a stříkáme do misek. Pečeme 190C 7–8minut tak, tak aby byl střed tekutý – lávový dort.

Suroviny čokoládové pláty:

10× bílek, 300g cukr krupice, 10× žloutek, 2× PL oleje, 30g kakaa, 100g hladká mouka, 100g polohrubá mouka.

Postup:

Bílek ušlehat s cukrem na pevný sníh, ručně přimíchat žloutek a olej. Nakonec ručně přimíchat mouku a kakao. Rozdělit na 3× ks pláty a péct na 200C 5 –8 minut. (spíše světlejší)

Suroviny Genache na spojení:

Smetana 30% 1l, glukoza 100g, máslo 250g, čokoláda 1,5kg

Postup Genache na spojení:

Smetanu s glukozou krátce povařit, přidat změklé máslo a čokoládu. Nechat stát 4=5 minut a poté promíchat. Necháme při pokojové teplotě a každých 30 minut promíchat. Když se konzistence medu, spojíme s pláty a necháme zatuhnout.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS