chemicky neošetřený citron, 100g cukru, voda dle potřeby
Vymačkat šťávu z citronu a dát stranou, kůru zbavíme pecek nakrájíme na kostky, ty pak vložíme do vařící vody necháme vařit 1minutu a následně propláchneme studenou vodou. Citrónovou šťávu pak vložíme do rendlíku spolu s cukrem, vložíme povařenou kůru a vaříme mírným varem 15 minut.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS