Kuřecí prso tomaty bazalka & bílé fazole, bresaola

bresaola - tenké plátky sušeného hovězího maso ze severní Itálie

Kuřecí prso tomaty bazalka & bílé fazole, bresaola

Jedná se o temně červené, tenké plátky sušeného hovězího, které pochází ze severu Itálie, z Lombardie. Nasolené maso se 2–3 měsíce suší na vzduchu a správně zralé má tmavě červenou až purpurovou barvu.

Suroviny:

0,5 svazek bazalka, 2× stroužek česnek, 1×ks šalotka, 6× rajče, 1×ks kuře, 200g bílé fazole, sůl, pepř, olivový olej, 80g breasola, cukr dle potřeby

Postup:

Nakrájenou šalotku česnek zpěníme na olivovém oleji. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme k šalotce a česneku. Směs lehce orestujeme a krátce podusíme, osolíme, opepříme. Bazalku natrháme na malé kousky 
a přidáme k rajčatům Stáhneme z plamene a dochutíme olivovým olejem. Namočené fazole uvaříme v osolené vodě, přecedíme a vložíme na pánev, na orestovanou na nudličky nakrájenou breasolu. Dochutíme a podáváme společně s pečeným kuřecím masem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS