Kuřecí prso tomaty bazalka & bílé fazole, bresaola

bresaola - tenké plátky sušeného hovězího maso ze severní Itálie

Kuřecí prso tomaty bazalka & bílé fazole, bresaola

Jedná se o temně červené, tenké plátky sušeného hovězího, které pochází ze severu Itálie, z Lombardie. Nasolené maso se 2–3 měsíce suší na vzduchu a správně zralé má tmavě červenou až purpurovou barvu.

Suroviny:

0,5 svazek bazalka, 2× stroužek česnek, 1×ks šalotka, 6× rajče, 1×ks kuře, 200g bílé fazole, sůl, pepř, olivový olej, 80g breasola, cukr dle potřeby

Postup:

Nakrájenou šalotku česnek zpěníme na olivovém oleji. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme k šalotce a česneku. Směs lehce orestujeme a krátce podusíme, osolíme, opepříme. Bazalku natrháme na malé kousky 
a přidáme k rajčatům Stáhneme z plamene a dochutíme olivovým olejem. Namočené fazole uvaříme v osolené vodě, přecedíme a vložíme na pánev, na orestovanou na nudličky nakrájenou breasolu. Dochutíme a podáváme společně s pečeným kuřecím masem.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS