SEZONNÍ SUROVINY V MĚSÍCI KVĚTNU

čerstvé suroviny v květnu

Měsíc květen nabízí sběr nabízí mnoho možností sezonní surovin. Samozřejmě vždy záleží na rozmarech počasí, běžně je však možnost používat ještě medvědí česnek, začíná sezona bílého zlata – chřestu začíná se sbírat lipové květy, začíná sezona čerstvých kozích sýrů, První stáčení medu pokud je časné léto, Sběr hlemýždů po dešti ( někdo tvrdí že naopak v zimním spánku) začíná sezona růžových vín a dalších surovin: Červená řepa, Chřest, Křen, Kedlubna, Mrkev, Pastinák, Pórek, Rebarbora, Ředkvička, Špenát, Topinambury, Čekanka, Ledový salát, Pampeliška, Pekingské zelí, Polníček, Šťovík, Špenát, Rukola, Řeřicha, Sedmikráska, Bazalka, Brutnák, Kerblík, Kopr, Kopřiva, Koriandr, Máta, Meduňka, Medvědí česnek, Pažitka, Rozmarýn, Šalvěj, Tymián, Jedlé květy, Čirůvka májovka, Hlíva, Kačenka Opěnka, Lanýž bílý, Shiitake, Smrž, Žampion, Ančovička, Černá treska, Garnát, Krab, Krevety, Langustina, Losos, Mořský pstruh, Platýs, Sardinky, Skvrnitá treska, Treska

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS