SEZONNÍ SUROVINY V MĚSÍCI KVĚTNU

čerstvé suroviny v květnu

Měsíc květen nabízí sběr nabízí mnoho možností sezonní surovin. Samozřejmě vždy záleží na rozmarech počasí, běžně je však možnost používat ještě medvědí česnek, začíná sezona bílého zlata – chřestu začíná se sbírat lipové květy, začíná sezona čerstvých kozích sýrů, První stáčení medu pokud je časné léto, Sběr hlemýždů po dešti ( někdo tvrdí že naopak v zimním spánku) začíná sezona růžových vín a dalších surovin: Červená řepa, Chřest, Křen, Kedlubna, Mrkev, Pastinák, Pórek, Rebarbora, Ředkvička, Špenát, Topinambury, Čekanka, Ledový salát, Pampeliška, Pekingské zelí, Polníček, Šťovík, Špenát, Rukola, Řeřicha, Sedmikráska, Bazalka, Brutnák, Kerblík, Kopr, Kopřiva, Koriandr, Máta, Meduňka, Medvědí česnek, Pažitka, Rozmarýn, Šalvěj, Tymián, Jedlé květy, Čirůvka májovka, Hlíva, Kačenka Opěnka, Lanýž bílý, Shiitake, Smrž, Žampion, Ančovička, Černá treska, Garnát, Krab, Krevety, Langustina, Losos, Mořský pstruh, Platýs, Sardinky, Skvrnitá treska, Treska

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS