Pošírovaný chřest s restovanou bylinkovou strouhankou a holandskou omáčkou

sezona chřestu

Pošírovaný chřest s restovanou bylinkovou strouhankou a holandskou omáčkou

Suroviny na holandskou omáčku

1PL nakrájené šalotky, 250g másla, 2×PL vinný bílý ocet, 2× PL bílé víno, 8×PL kuřecí vývar nebo voda, sůl, bílý mletý pepř, 3× žloutek

Suroviny:

1× svazek chřest, 1×PL olej, 1×PL máslo, tmavý chléb 1×PL bylinky, 4× ks vejce, 4×PL lihový ocet, cuketa, bobkový list, citron, 1×PL nasekaných bylinek

Postup

Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolu tak abychom ho zbavili dřevnatých vláken a svážeme znovu provázkem a vaříme cca 7 minut ve vroucí osolené vodě, do které jsme přidali šťávu z citrónu, máslo a bobkový list. Uvařený chřest ihned po vyjmutí s horké várky osušíme a podáváme. Nakrájenou šalotku spolu s vínem, vývarem a octem dáme vařit, pomalu svaříme na ½ polovinu obsahu. Máslo necháme pomalu v rendlíku rozehřát a přepustit, tak abychom oddělili tuk od syrovátka a necháme stranou. Do kotlíku vložíme oddělené žloutky a přidáme prochladlý šalotkový svár a ve vodní lázni šleháme pomocí metli. Po vyšlehání pěny začneme přidávat přepuštěné máslo. Omáčka se nesmí začít vařit. Ušlehanou omáčku dochutíme solí a bílým pepřem, případně citronovou šťávou. Tmavý chléb nastrouháme opečeme na suché pánvi a přidáme nasekané ploché bylinky a pažitku. Cuketu krátce opečeme a oleji a před podáváním osušíme.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS