Pošírovaný chřest s restovanou bylinkovou strouhankou a holandskou omáčkou

sezona chřestu

Pošírovaný chřest s restovanou bylinkovou strouhankou a holandskou omáčkou

Suroviny na holandskou omáčku

1PL nakrájené šalotky, 250g másla, 2×PL vinný bílý ocet, 2× PL bílé víno, 8×PL kuřecí vývar nebo voda, sůl, bílý mletý pepř, 3× žloutek

Suroviny:

1× svazek chřest, 1×PL olej, 1×PL máslo, tmavý chléb 1×PL bylinky, 4× ks vejce, 4×PL lihový ocet, cuketa, bobkový list, citron, 1×PL nasekaných bylinek

Postup

Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolu tak abychom ho zbavili dřevnatých vláken a svážeme znovu provázkem a vaříme cca 7 minut ve vroucí osolené vodě, do které jsme přidali šťávu z citrónu, máslo a bobkový list. Uvařený chřest ihned po vyjmutí s horké várky osušíme a podáváme. Nakrájenou šalotku spolu s vínem, vývarem a octem dáme vařit, pomalu svaříme na ½ polovinu obsahu. Máslo necháme pomalu v rendlíku rozehřát a přepustit, tak abychom oddělili tuk od syrovátka a necháme stranou. Do kotlíku vložíme oddělené žloutky a přidáme prochladlý šalotkový svár a ve vodní lázni šleháme pomocí metli. Po vyšlehání pěny začneme přidávat přepuštěné máslo. Omáčka se nesmí začít vařit. Ušlehanou omáčku dochutíme solí a bílým pepřem, případně citronovou šťávou. Tmavý chléb nastrouháme opečeme na suché pánvi a přidáme nasekané ploché bylinky a pažitku. Cuketu krátce opečeme a oleji a před podáváním osušíme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS