Chřestová polévka z řeřichou

chřestové recepty

Chřestová polévka z řeřichou

Suroviny na holandskou omáčku:

1× PL nakrájené cibule, 2×PL másla, 2×PL oleje, 4PL hladké mouky, sůl, pepř bílý, bobkový list, snítka tymiánu, 0,5L mléka, 0,4L chřestový vývar, 0,3L smetana, 1× svazek řeřicha

Postup:

Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolu tak abychom ho zbavili dřevnatých vláken a svážeme znovu provázkem a vaříme cca 7 minut ve vroucí osolené vodě, do které jsme přidali oloupané slupky z chřestu, tymián a bobkový list. Uvařený chřest ihned po vyjmutí s horké várky osušíme a nakrájíme. Vývar ještě krátce svaříme, přecedíme a necháme vychladnout. Nakrájenou cibuli vložíme do hrnce na rozpálenou směs másla a oleje, necháme zpěnit, přidáme hladkou mouku, zmírníme plamen a restujeme asi 4 minuty za stálého míchání. Přilijeme vychladlý chřestový vývar a mléko a přivedeme k varu. Za mírného varu vaříme 20 minut a v polovině času přidáme chřest. Hotovou polévku prošleháme mixérem a přecedíme. Řeřichu nasekáme a obalíme v ní kuličku připravenou z vyšlehané smetany a polévku na ni nalejeme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS