Labneh - jogurtový sýr

Labneh – jogurtový sýr

Labneh sýr vyrobený z jogurtu, který ze získává z ovcí, krav a občas z kozy, to podle druhu sýru a území kde se vyrábí. Je velmi typický v kuchyních na Středním východě a Asii odkud se zřejmě dostal do Řecka a následně Evropy. Sýr se používá jak syrový tak i sušený nebo nakládaný v olivovém oleji.

Suroviny 1l tučného bílého jogurtu, 1× PL soli

Postup

Jogurt promícháme se solí a přendáme do utěrky, kterou vložíme do cedníku. To celé vložíme do misky, kterou necháme 24 hodin v chladu. Jogurt přikryjeme cípy utěrky a necháme odkapávat. Původně se utěrka svázala a zavěsila a nechala odkapávat, můžeme postupovat i tímto způsobem. Po odkapání sýr vyjmeme, můžeme tvarovat, nebo promíchat s pažitkou nebo mátou, nebo tymiánem nebo stroužkem česneku

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS