Zapečené batáty se slaninou a chilli

Batáty nebo-li sladké brambory pocházejí ze střední Ameriky, jejich chuť se podobá dýni

Zapečené batáty se slaninou a chilli

Suroviny:

4×ks batáta, mořská sůl, olivový olej, anglická slanina 8× plátek, 100g strouhaného čedaru, 1×svazek cibulky, 1×ks chilli, koriandr, 1×ČL sójové omáčky, římský kmín, zakysaná smetana, pepř, česnek, citron

Postup:

Oprané a nečistot zbavené batáty pokapeme olivovým olejem, osolíme mořskou solí a dáme péct na 180 °C na 20–30 minut, podle velikosti batát. Pečené vyjmeme vložíme na ně plátky anglické slaniny a krátce cca 3 minuty znovu zapečme. Po zapečení vložíme na slaninou nakrájenou směs připravenou z cibulky, chilli, koriandru, sýru a lžíce sójové omáčky. Celé znovu pečeme další 2–3 minuty. Podáváme se zakysanou smetanou, která je dochucena římským kmínem, solí, citrónovou šťávou a pepřem.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS