Zapečené batáty se slaninou a chilli

Batáty nebo-li sladké brambory pocházejí ze střední Ameriky, jejich chuť se podobá dýni

Zapečené batáty se slaninou a chilli

Suroviny:

4×ks batáta, mořská sůl, olivový olej, anglická slanina 8× plátek, 100g strouhaného čedaru, 1×svazek cibulky, 1×ks chilli, koriandr, 1×ČL sójové omáčky, římský kmín, zakysaná smetana, pepř, česnek, citron

Postup:

Oprané a nečistot zbavené batáty pokapeme olivovým olejem, osolíme mořskou solí a dáme péct na 180 °C na 20–30 minut, podle velikosti batát. Pečené vyjmeme vložíme na ně plátky anglické slaniny a krátce cca 3 minuty znovu zapečme. Po zapečení vložíme na slaninou nakrájenou směs připravenou z cibulky, chilli, koriandru, sýru a lžíce sójové omáčky. Celé znovu pečeme další 2–3 minuty. Podáváme se zakysanou smetanou, která je dochucena římským kmínem, solí, citrónovou šťávou a pepřem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS