Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Batáty nebo-li sladké brambory

Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Suroviny:

4×PL olivový olej, 0,5ks pórku, 2×ks cibule, 6×ks střední velikosti batát (cca600g) 0,3 ČL římský kmín, 0,5ČL kari madras, 1,5 l zeleninový vývar, sůl, chilli, ořechový olej, olej na smažení

Postup:

Z opraných batát, vybereme ty největší části a ty nakrájíme napřed na tenké plátky a následně na nudličky. Osušené nudličky osmažíme do zlatova v rozpáleném oleji a necháme okapat na ubrousku. Zbylé batáty nakrájíme na kostičky a spolu s nakájeným pórkem a cibulí zvolna opékáme na olivovém oleji. Po opečení přidáme kari a promícháme, zalijeme vývarem, přidáme chilli a římský kmín, případně vodu a necháme vařit. Když jsou batáty měkké, polévku rozmixujeme a přecedíme. Ochutíme solí a podle potřeby citronovou šťávou, před výdejem zakapeme ořechovým olejem a vložíme smaženou batátovou slámu.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS