Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Batáty nebo-li sladké brambory

Krém z batáty se smaženou batátovou slámou a ořechovým olejem

Suroviny:

4×PL olivový olej, 0,5ks pórku, 2×ks cibule, 6×ks střední velikosti batát (cca600g) 0,3 ČL římský kmín, 0,5ČL kari madras, 1,5 l zeleninový vývar, sůl, chilli, ořechový olej, olej na smažení

Postup:

Z opraných batát, vybereme ty největší části a ty nakrájíme napřed na tenké plátky a následně na nudličky. Osušené nudličky osmažíme do zlatova v rozpáleném oleji a necháme okapat na ubrousku. Zbylé batáty nakrájíme na kostičky a spolu s nakájeným pórkem a cibulí zvolna opékáme na olivovém oleji. Po opečení přidáme kari a promícháme, zalijeme vývarem, přidáme chilli a římský kmín, případně vodu a necháme vařit. Když jsou batáty měkké, polévku rozmixujeme a přecedíme. Ochutíme solí a podle potřeby citronovou šťávou, před výdejem zakapeme ořechovým olejem a vložíme smaženou batátovou slámu.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS