Suroviny parfait:0,5kg vyšlehané smetany, 0,2kg čokolády, 10g plátková želatina, 60g cukru, 60g glukózy
Suroviny višně: 150g višně, 100ml voda, 30g cukr, 50ml višňová šťáva
Suroviny pěna: 190g čokoláda, 1×PL másla, 3× ks žloutek, 250g vyšlehané smetany, 1×PL medu, 1×PL cukru
Parfait:Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu do 50 °C, přidáme glukózu, cukr a ve vodě namočenou želatinu, za občasného promíchání necháme mírně vychladnout. Poté přidáme vyšlehanou smetanu, promícháme, nalejeme do formy a necháme zatuhnout v mrazáku.
Omáčka:Vodu a šťávu krátce povaříme, přidáme škrob rozpuštěný ve vodě a metlou promícháme, Necháme krátce povařit a přidáme višně. Povaříme, zkontrolujeme hustotu a necháme vychladit.
Pěna:žloutky ušleháme s cukrem do pěny, nechat v chladu. Čokoládu velmi pomalu do 50 °C rozpustit a za stálého promíchávání necháme pomalu chladnout. Do čokolády přimícháme vyšlehanou pěnu a vyšlehanou šlehačku, přidáme med, promícháme a necháme vychladnout v cukrářském pytlíku.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS