Čokoládové parfait s višněmi a čokoládovou pěnou

Višně a čokoláda jdou prostě k sobě

Čokoládové parfait s višněmi a čokoládovou pěnou

Suroviny:

Suroviny parfait:0,5kg vyšlehané smetany, 0,2kg čokolády, 10g plátková želatina, 60g cukru, 60g glukózy

Suroviny višně: 150g višně, 100ml voda, 30g cukr, 50ml višňová šťáva

Suroviny pěna: 190g čokoláda, 1×PL másla, 3× ks žloutek, 250g vyšlehané smetany, 1×PL medu, 1×PL cukru

Postup:

Parfait:Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu do 50 °C, přidáme glukózu, cukr a ve vodě namočenou želatinu, za občasného promíchání necháme mírně vychladnout. Poté přidáme vyšlehanou smetanu, promícháme, nalejeme do formy a necháme zatuhnout v mrazáku.

Omáčka:Vodu a šťávu krátce povaříme, přidáme škrob rozpuštěný ve vodě a metlou promícháme, Necháme krátce povařit a přidáme višně. Povaříme, zkontrolujeme hustotu a necháme vychladit.

Pěna:žloutky ušleháme s cukrem do pěny, nechat v chladu. Čokoládu velmi pomalu do 50 °C rozpustit a za stálého promíchávání necháme pomalu chladnout. Do čokolády přimícháme vyšlehanou pěnu a vyšlehanou šlehačku, přidáme med, promícháme a necháme vychladnout v cukrářském pytlíku.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS