1× rybí vývar, 200g červená kapie, 200g moravská paprika, 200g rajčat, 200g cibule, 4×PL rostlinný olej, 1× ks bobkový list, 1×PL mletá paprika, 1× ks chilli, sůl, pepř, citron, 400g filet ryba(kapr, candát, okoun) Suroviny rybí vývar: 1kg skelety, kosti a nepoužité části ryb, 1×ks cibule, 2×ks rajčat, 2L studené vody, bobkový list, čerstvý kopr, celý pepř
Do rozpáleného oleje vlož nakrájenu cibuli, přidáme nakrájené papriky a nakrájená rajčata. Krátce orestujeme a přidáme mletou sladkou papriku, rychle promícháme a zalijeme rybím vývarem. Přidáme koření a provaříme cca 10 minut. Poté přidáme sůl, pepř, citron a znovu krátce povaříme. Při výdeji přidáme opečené filety z ryb na zeleninu, kterou necháme na středu talíře.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS