800g kuřecí kousky, 8× plátek anglické slaniny, 1×svazek jarní cibulka, 1×ks chilli paprička, 0,5PL nasekaného koriandru, 2×PL olej
Suroviny marináda: 6×PL třtinového cukru, 2×PL rýžového octu, 4×PL rybí omáčky, 1×ks cibule, 2× stroužek česnek, 2×PL olej, pepř, 1×PL sójové omáčky kikoman
Suroviny omáčka: 1× díl třtinového cukru, 1×díl rýžový ocet, 1× díl rybí omáčky, 2× díl vody, 1×ks chilli, 2×ks stroužek česnek, 1×ks mrkev
Do rozpáleného oleje vložíme nakájenou cibulku a chilli a krátce opečeme, zeleninou dáme stranou a oleji opečeme maso a anglickou slaninou z marinády a pečeme do křupava. Ve vodě uvaříme rýžové nudle, promícháme je s opečenou zeleninou, přidáme koriandr a promícháme s 1×polévkovou lžící omáčky. Na nudle vložíme opečené maso a slaninu, zbylou omáčku dáme do mističky.
Pracovní postup marináda: Maso spolu s anglickou slaninou naložíme do marinády a uložíme do chladu na 24 hodin.
Pracovní postup omáčka: Do vřící vody přidáme suroviny na omáčku a krátce povaříme cca 5 minut. Po té stáhneme z plamene a přidáme nasekaný česnek, chilli a na tenké plátky nakrájenu mrkev.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS