Zeleninová polévka s bazalkovým pestem - Pistou

Provensálská zeleninová polévka

Zeleninová polévka s bazalkovým pestem – Pistou

Suroviny:

200g bílé fazole, 300g cukety, 100g zelené fazolky, 200g cibule, 100g česnek, 100g řapíkatý celer, 100g pórek, 100g mrkev, 200g mrkev, 200g oloupané brambory, 200g tomato pronto, 1,5l zeleninový vývar,10×PL olivový olej, sůl, pepř, 10×PL bazalkové pesto, 1×ks bobkový list, tymián, petržel, bazalka

Pracovní postup:

Na rozpálený olivový olej vložíme nakrájenu cibuli a orestujeme spolu s nakrájeným česnekem. Přidáme brambory a zeleninu nakrájenou na kostičky 1×1 cm, lehce opečeme, přidáme drcená rajčata orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Do polévky vložíme svázaný tymián a bobkový list zelené fazolky, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni cca 25 minut než zelenina a brambory změknou. Při výdeji přidáme na talíř pesto

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS