Zeleninová polévka s bazalkovým pestem - Pistou

Provensálská zeleninová polévka

Zeleninová polévka s bazalkovým pestem – Pistou

Suroviny:

200g bílé fazole, 300g cukety, 100g zelené fazolky, 200g cibule, 100g česnek, 100g řapíkatý celer, 100g pórek, 100g mrkev, 200g mrkev, 200g oloupané brambory, 200g tomato pronto, 1,5l zeleninový vývar,10×PL olivový olej, sůl, pepř, 10×PL bazalkové pesto, 1×ks bobkový list, tymián, petržel, bazalka

Pracovní postup:

Na rozpálený olivový olej vložíme nakrájenu cibuli a orestujeme spolu s nakrájeným česnekem. Přidáme brambory a zeleninu nakrájenou na kostičky 1×1 cm, lehce opečeme, přidáme drcená rajčata orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Do polévky vložíme svázaný tymián a bobkový list zelené fazolky, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni cca 25 minut než zelenina a brambory změknou. Při výdeji přidáme na talíř pesto

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS