200g bílé fazole, 300g cukety, 100g zelené fazolky, 200g cibule, 100g česnek, 100g řapíkatý celer, 100g pórek, 100g mrkev, 200g mrkev, 200g oloupané brambory, 200g tomato pronto, 1,5l zeleninový vývar,10×PL olivový olej, sůl, pepř, 10×PL bazalkové pesto, 1×ks bobkový list, tymián, petržel, bazalka
Na rozpálený olivový olej vložíme nakrájenu cibuli a orestujeme spolu s nakrájeným česnekem. Přidáme brambory a zeleninu nakrájenou na kostičky 1×1 cm, lehce opečeme, přidáme drcená rajčata orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Do polévky vložíme svázaný tymián a bobkový list zelené fazolky, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni cca 25 minut než zelenina a brambory změknou. Při výdeji přidáme na talíř pesto
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS