hladká mouka 0,375kg, máslo 0,385kg, moučkový cukr 0,080kg, třtinový cukr 0,15kg, žloutky 3×ks, mléko 3×PL, Créme fraiche 0,18kg, jablka 1,2kg, skořice, hřebíček, mandle, vanilkový lusk, citron
Hladkou mouku dáme do mísy, přidáme 225g povoleného másla, 75g moučkového cukru vše promícháme a necháme odpočinout v chladu do druhého dne.
Pracovní postup náplň: Očištěná a oloupaná jablka na krájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. V hrnci rozpustíme máslo přidáme cukr a necháme rozpustit a ztmavnout, přidáme jablka a koření a lehce necháme provařit. Jablka vyjmout, svár přecedit a vložit zakysanou smetanu a provařit.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS