Jablkový koláč z křehkého těsta

Kuřecí maso Bun Cha

Suroviny:

hladká mouka 0,375kg, máslo 0,385kg, moučkový cukr 0,080kg, třtinový cukr 0,15kg, žloutky 3×ks, mléko 3×PL, Créme fraiche 0,18kg, jablka 1,2kg, skořice, hřebíček, mandle, vanilkový lusk, citron

Postup:

Hladkou mouku dáme do mísy, přidáme 225g povoleného másla, 75g moučkového cukru vše promícháme a necháme odpočinout v chladu do druhého dne.

Pracovní postup náplň: Očištěná a oloupaná jablka na krájíme na měsíčky a zakapeme citronovou šťávou. V hrnci rozpustíme máslo přidáme cukr a necháme rozpustit a ztmavnout, přidáme jablka a koření a lehce necháme provařit. Jablka vyjmout, svár přecedit a vložit zakysanou smetanu a provařit.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS