Špenátové risotto

risotto

Suroviny:

2×PL olivový olej, 1×PL nasekaná šalotky, 100g rýže arborio, 0,5dcl bílé suché víno, sůl, bílý pepř, 2×PL parmazán, 1×PL máslo, 100g spařený listový špenát

Postup:

Do rozpáleného oleje vložíme nakájenou cibulku a chilli a krátce opečeme, zeleninou dáme stranou a oleji opečeme maso a anglickou slaninou z marinády a pečeme do křupava. Ve vodě uvaříme rýžové nudle, promícháme je s opečenou zeleninou, přidáme koriandr a promícháme s 1×polévkovou lžící omáčky. Na nudle vložíme opečené maso a slaninu, zbylou omáčku dáme do mističky.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS