Špenátové risotto

risotto

Suroviny:

2×PL olivový olej, 1×PL nasekaná šalotky, 100g rýže arborio, 0,5dcl bílé suché víno, sůl, bílý pepř, 2×PL parmazán, 1×PL máslo, 100g spařený listový špenát

Postup:

Do rozpáleného oleje vložíme nakájenou cibulku a chilli a krátce opečeme, zeleninou dáme stranou a oleji opečeme maso a anglickou slaninou z marinády a pečeme do křupava. Ve vodě uvaříme rýžové nudle, promícháme je s opečenou zeleninou, přidáme koriandr a promícháme s 1×polévkovou lžící omáčky. Na nudle vložíme opečené maso a slaninu, zbylou omáčku dáme do mističky.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS