500g sýrů nakrájené na kostičky (niva, balkánský sýr, romadúr, eidam, hermelín) 1×ks červené kapie, 2×ks červené cibule, 4× ks stroužek česnek, 1× ks chilli, 1dcl olivový olej, 1×dcl slunečnicový olej, drcený pepř, 2× PL sekaných plochých bylinek, mořská sůl
sýry promícháme s kořením, solí a bylinkami, poté přidáme nakrájený česnek, cibuli, chilli a zalejeme olejem. Promícháme, naskládáme do sklenice, umačkáme a zavřené necháme v chladu uležet alespoň 48 hodin.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS