Pho

Vietnamská polévka

Vietnamská polévka Pho

Suroviny:

kloubové kosti 4ks, hovězí oháňka 1×ks, 100g čerstvý závor, 1×ks skořice, 1× ks cibule, 3×ks badyán, hovězí kližka 0,5kg suroviny do polévky: 400g hovězí zadní, 0,4 kg rýžové nudle, 1× sv jarní cibulka, 2×ks červená cibule, 0,5 svazek máta, 0,5 svazek koriandr, klíčky mungo, 3×ks chilli papričky, 1× ks citron

Postup:

zázvor rozbít na jemno a spolu s cibulí nakrájet opéct na sucho do zlatova. Kosti a maso vložit do vývaru, přidat maso, zavařit, sundat pěnu a přidat koření a vařit postupným varem než maso změkne. Maso nakrájet na plátky vložit na vařené nudle, přidat bylinky, klíčky, chilli, citron a zalít vývarem.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS