kloubové kosti 4ks, hovězí oháňka 1×ks, 100g čerstvý závor, 1×ks skořice, 1× ks cibule, 3×ks badyán, hovězí kližka 0,5kg suroviny do polévky: 400g hovězí zadní, 0,4 kg rýžové nudle, 1× sv jarní cibulka, 2×ks červená cibule, 0,5 svazek máta, 0,5 svazek koriandr, klíčky mungo, 3×ks chilli papričky, 1× ks citron
zázvor rozbít na jemno a spolu s cibulí nakrájet opéct na sucho do zlatova. Kosti a maso vložit do vývaru, přidat maso, zavařit, sundat pěnu a přidat koření a vařit postupným varem než maso změkne. Maso nakrájet na plátky vložit na vařené nudle, přidat bylinky, klíčky, chilli, citron a zalít vývarem.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS