3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných salátů, 12×ks cherry rajče, 400g marinovaný losos, 1×PL cukru, 6×PL vinný bílý ocet, mořská sůl, drcený pepř, 2×PL olivový olej, 1×Pl citron šťáva, černé olivy, lístky bazalky, 1×Pl lžíce majonéza, 1×ks šalotka, 1ks ančovička, 1×PL Dijon hořčice
Vařené malé brambory rozpůlíme, krátce nasucho opečeme na pánvi a naložíme do sváru z vinného octa, cukru a nakrájené šalotky a necháme v chladu naložit. Marinovaného lososa krátce opečeme v rozpáleném grilu. Vejce vyklepneme do vřící vody s octem a vaříme dvě minuty. Fazolky vložíme do vřící vody, necháme povařit dvě minuty a pak rychle propláchneme studenou vodou z ledem. Dresink na saláty připravíme promícháním octu, soli, pepře, citrónové šťávy a oleje. Majonézový dresink pro nastříkání na talíř se připraví z 1×PL hrubozrnné dijonské hořčice, 1× PL majonézy, 1×ks na jemně utřené ančovičky, mořská sůl, drcený pepř a 4×PL bílého vinného octa. Vše promícháme metličkou v misce a nastříkáme pytlíkem na talíř. Přidáme zeleninu ochucenou dresinkem a vejce s plátky marinovaného lososa. Doplníme olivami a podáváme s pečivem
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS