Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině pohanku Mirin: Slazené japonské rýžové víno, používané většinou jen na ochucování či slazení jídla Kikoman: sojová omáčka vzniklá z kvašení sojových bobů a pšenice
kachní prsa, 1×PL olej, hrubá mořská sůl, drcený pepř, soba nudle, černý sezam, 1kx chilli paprička, 2×PL cukrový hrášek, 1× PL Kikoman sójová omáčka, 1×PL tmavého cukru, 1,5dcl ananasový juice, 1×dcl kuřecí vývar, 3×PL vinný červený ocet, 1×ks šalotka, 1× PL dezertního vína Mirin
Omáčku připravíme svařením 1,5dcl ananasového juice s 1dcl kuřecím vývarem, 3× PL červeného vinného octa, , 1× PL sójové omáčky Kikoman, 1× PL tmavého třtinového cukru, 1× PL Mirinu, 1×PL nasekané šalotky, 1/5 x PL nasekané chilli papričky. Vše provaříme na mírném ohni 5 minut a poté zahustíme 1× PL škrobu rozmíchaném ve studené vodě. Znovu provaříme cca 10minut. Soba nudle uvaříme ve vodě a propláchneme. Cukrový lusk vložíme do vroucí vody a ihned vyjmeme do vody z ledem. Pak krátce prohřejeme na tuku. Kachnímu prsu nakrájíme kůži na kostičky, vložíme na studenou osolenou pánev a pomalu opečeme do zlatova. Poté otočíme a dopečeme na druhé straně do růžova cca 6 minut. Poté necháme dalších 5 minut přiklopené na teple.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS