Cibulový kompot

Cibulový kompot

Suroviny:

2kg červené cibule, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 140 g másla, 4 PL olivového oleje, 140 g cukru krupice, 1 PL nasekaný tymián, chilli, 1dcl ČV, 5ml červený ocet, 0,2 červené portské víno

Postup:

Cibuli nakrájenou nahrubo a nasekaný česnek orestovat na másle, zasypat cukrem přidat a koření a nechat z karamelizovat, poté přidat tekutiny a dusit 30 minut, nechat vychladit.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS