2kg červené cibule, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, 140 g másla, 4 PL olivového oleje, 140 g cukru krupice, 1 PL nasekaný tymián, chilli, 1dcl ČV, 5ml červený ocet, 0,2 červené portské víno
Cibuli nakrájenou nahrubo a nasekaný česnek orestovat na másle, zasypat cukrem přidat a koření a nechat z karamelizovat, poté přidat tekutiny a dusit 30 minut, nechat vychladit.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS