Sýrové pečivo s fenyklem

Sýrové pečivo s fenyklem

Suroviny:

250 g hladké mouky, 1 x ks vejce, 250 g másla, 250g parmazánu, 3× PL vody, drcený fenykl, hrubá sůl

Postup:

Mouku promícháme s vejcem, přidáme měkké máslo a nastrouhaný sýr a vodu. Těsto vypracujeme a necháme 3 hodiny odpočinout. Připravíme pomocí válečku placku tlustou 3 cm a vykrájíme tvary. Potřeme vejci, posypeme drceným sušeným fenyklem a mořskou solí a necháme péct na pečícím papíru cca 6 minut při teplotě 180C

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS