250 g hladké mouky, 1 x ks vejce, 250 g másla, 250g parmazánu, 3× PL vody, drcený fenykl, hrubá sůl
Mouku promícháme s vejcem, přidáme měkké máslo a nastrouhaný sýr a vodu. Těsto vypracujeme a necháme 3 hodiny odpočinout. Připravíme pomocí válečku placku tlustou 3 cm a vykrájíme tvary. Potřeme vejci, posypeme drceným sušeným fenyklem a mořskou solí a necháme péct na pečícím papíru cca 6 minut při teplotě 180C
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS