2× vejce, 125 ml rostlinného oleje, 250 ml polotučného mléka, 200g krupice cukr, 400g hladká mouka, 1×čl sůl, 4×čl kypřící prášek, 100g rozinky, 1×PL rum
20–25 min / 200C trouba, vejce vyšleháme spolu s cukrem do pěny pomocí mixéru, přidáme olej a mléko a necháme lehce promísit. Poté pomalu přidáváme mouku a sůl. Nakonec přídáme kypřící prášek a rozinky namočené v rumu (borůvky nebo jiné ovoce)
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS