sladké brambory (batáty) 1/2 kg, 1× ks banán, 130g, cukr krupice 100g, mléko 100g, 2×ks vejce, mletý muškátový oříšek 1/2 ČL, mletá skořice 1/2 ČL, hotové křehké těsto (250 g hladké mouky, 125 g másla, velká špetka soli, 50 ml ledově studené vody, tuk na vymazání formy)
Bramboru uvařte ve slupce doměkka cca 40 minut, poté ji zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. V míse ji rozmačkejte nebo propasírujte přes hrubý cedník spolu s oloupaným banánem a promícháme s ostatními přísadami. Poté naplníme předpečený korpus z křehkého těsta a pečeme na 175 °C cca 50 minut.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS