Batátový koláč

Batátový koláč s banány a skořicí

Batátový koláč s banány a skořicí

Suroviny:

sladké brambory (batáty) 1/2 kg, 1× ks banán, 130g, cukr krupice 100g, mléko 100g, 2×ks vejce, mletý muškátový oříšek 1/2 ČL, mletá skořice 1/2 ČL, hotové křehké těsto (250 g hladké mouky, 125 g másla, velká špetka soli, 50 ml ledově studené vody, tuk na vymazání formy)

Postup:

Bramboru uvařte ve slupce doměkka cca 40 minut, poté ji zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. V míse ji rozmačkejte nebo propasírujte přes hrubý cedník spolu s oloupaným banánem a promícháme s ostatními přísadami. Poté naplníme předpečený korpus z křehkého těsta a pečeme na 175 °C cca 50 minut.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS