Batátový koláč

Batátový koláč s banány a skořicí

Batátový koláč s banány a skořicí

Suroviny:

sladké brambory (batáty) 1/2 kg, 1× ks banán, 130g, cukr krupice 100g, mléko 100g, 2×ks vejce, mletý muškátový oříšek 1/2 ČL, mletá skořice 1/2 ČL, hotové křehké těsto (250 g hladké mouky, 125 g másla, velká špetka soli, 50 ml ledově studené vody, tuk na vymazání formy)

Postup:

Bramboru uvařte ve slupce doměkka cca 40 minut, poté ji zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. V míse ji rozmačkejte nebo propasírujte přes hrubý cedník spolu s oloupaným banánem a promícháme s ostatními přísadami. Poté naplníme předpečený korpus z křehkého těsta a pečeme na 175 °C cca 50 minut.

Šéfkuchař doporučuje:

Čokoládový fondant

sladkost na svátek svatého Valentýna

Čokoládový fondant

Suroviny:

Máslo 180g, cukr krupice 240g, vejce 300g, čokoláda 180g, hladká mouka 80g

Postup:

Mističky dobře vymazat máslem. Máslo s cukrem …

Pokračování

Marinovaný losos

Postup při marinování

Suroviny

Očištěný filet z lososa, mořská sůl ,cukr, citron, pomeranč, kopr, fenykl, bobkový list, brandy nebo koňak, na potření po opláchnutí olivový olej a nasekaný kopr.

Postup

"[* square/los02.jpg …

Pokračování

Aktuálně

Masopust svátek, dobrého jídla před půstem

Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …

Valentýnský stůl - sladké a rafinované

Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS