Višňová omáčka

Višňová omáčka k uzenámu kachnímu prsu

Višňová omáčka

Suroviny:

300ml červené víno, 450g tmavý cukr, 0,5ks celé skořice, 3×ks hřebíček, 1×PL nasekaného zázvoru, 2PL maraschina,100g višně, 1×PL škrob, voda,

Postup:

Omáčku připravíme svařením vína, cukru a koření na mírném plamenu. Po 15 minutách vaření přidáme šťávu z višní, zahustíme škrobem rozmixovaným ve vodě a vaříme dalších 10 minut. V případě potřeby dolijeme vodu. Omáčku přecedíme, přidáme višně a krátce provaříme.

Šéfkuchař doporučuje:

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou, soba nudle

Inspirace z Asie

Kachní prsa s ananasovou sladkokyselou omáčkou

Soba nudle: Tradiční japonské nudle z pohanky – Soba znamená v Japonštině …

Pokračování

Salát Nicosie

Letní salát v nové úpravě

Salát Nicosie

Suroviny:

3 x ks vejce, 6× ks malých brambor, 100 g čerstvých fazolek, 1ks salát nebo podobné množství mixovaných …

Pokračování

Aktuálně

Červený Rybíz - léto na zahradě

Od července až do srpna sbíráme na zahradě malé červené plody z kterých si můžeme si z vyrobit koláče, zavařit do kompotu, …

10. srpen - den sv. Vavřince patrona kuchařů a cukrářů

Prý se narodil někdy kolem roku 230 n. l. ve Španělsku. Patřil a patří mezi nejuctívanější světce celého světa hned po Petrovi a Pavlovi. Historie …

Archiv aktualit

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS