300ml červené víno, 450g tmavý cukr, 0,5ks celé skořice, 3×ks hřebíček, 1×PL nasekaného zázvoru, 2PL maraschina,100g višně, 1×PL škrob, voda,
Omáčku připravíme svařením vína, cukru a koření na mírném plamenu. Po 15 minutách vaření přidáme šťávu z višní, zahustíme škrobem rozmixovaným ve vodě a vaříme dalších 10 minut. V případě potřeby dolijeme vodu. Omáčku přecedíme, přidáme višně a krátce provaříme.
Přípravou na masopust býval čtvrtek před masopustní nedělí, nazývaný „tučný čtvrtek“ či „tučňák“. Panovalo přesvědčení, že v tento den má člověk jíst a pít co …
Rafinované sladkosti a květina pro dámu a jsou ty pravé pochoutky k události jako je svátek zamilovaných. Receptůry dezertů Vás rády inspirují.
© 2012 Michal Novák, e-mail: info@chefmichalnovak.cz
Tvorba webových stránek:
Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS